Kjære Dagbok
Da søs og noen av hennes venner hadde vært med
danskebåten fikk vi 2 store spekepølser sist vi var hjemme i Oslo. Både Lene og
Kristine sa det at disse pølsene var gode, men salte og anbefalte meg å holde
meg langt unna med å smake.
Men det klarte jeg ikke, mandag tok jeg en bit og fikk
igjen sterk hodesmerter så jeg ble tvunget til å ta noen smertestillende og
legge meg under dyna så det ble mørkt. Jeg hadde altså fått igjen migrene, men
denne gangen uten aura foran øynene. Jeg kan ikke spise mat med mye saltinnhold
for da blir det migrene på meg. Skulle tro at jeg har lært etter så mange
feiltrinn, men det har jeg ikke.
Stranda skinke, potetgull med ost og løk og med paprika
kan jeg spise uten å få migrene men ikke slike salte eller sure biter smågodt
som selges i løs vekt.
For å unngå migrene kan jeg heller ikke spise brunost,
ren sjokolade, rød vin, mørk sjokolade og det var noen til som jeg ikke husker
navnet på nå.
Det er også en hovedgrunn til at jeg foretrekker mat der
jeg lager fra grunnen og opp til ferdig produkt for da vet jeg hva det er i
maten. Mye av halvfabrikata som kan kjøpes kan innholde mye salt.
Men hjemmelaget mat er også mye bedre og sunnere enn
ferdig mat laget på fabrikk det teller også med når vi bruker lang tid for å
lage oss en god middag.