Kjære Dagbok
Nå
har vi startet for fullt med å planlegge julen med familiemiddag på juleaften.
Nyttårsaften er ikke bestemt hvor vi skal være i skogen eller i Bærum denne
aften. Det får jeg komme tilbake til senere.
Denne
uken har vi begynt for fullt med å forberede julemat og kaker. Det er mye som
skal gjøres. Julepynt lager vi selv og Maria elsker å være med på å klippe,
tegne og lime sammen pynt til juletre og pynt til resten av huset. Jeg vet det
ville ha vært mye lettere å kjøpe i butikk men da blir også gleden borte når vi
ikke har gjort det selv. Hele jentekollektivet sitter sammen og lager noe de
vil bidra med. Det gjorde vi i fjor også og hadde det riktig koselig sammen.
Maten
til julemiddagen begynner vi med for fullt 5 dager før juleaften. Da blir det
stor produksjon her fordi det er 18 personer som skal ha middag på denne
aftenen. Alle i kollektivet får sin liste hva man skal gjøre. Vi skal servere
det samme som vi gjorde i fjor med ribbe, julepølse, innmatpølse,
medisterkaker, pinnekjøtt, skinkestek, hjemmelaget surkål og mandelpoteter. Til
dessert blir moltekrem og iskake. Gjestene syntes i fjor at det var urettferdig
at vi skulle dekke alle utgiftene ved julemiddagen så gjestene betalte kr 200
pr pers for maten som de sa var kjempegod.
Julekake
produksjon har vi begynt med har bestemt at i år skal vi ha 5 forskjellige
typer. I år skal alle her bygge pepperkakehus som vi har til pynt juleaften som
vi spiser opp i romjulen. I fjor rev Stine ned mitt hus da hun la seg oppå
taket så alt raset sammen. Lene sa jeg var en elendig byggmester som hadde
bygget hus som falt så lett sammen, hehehe.