Marthes-mat blogg

onsdag 7. august 2013

Maria



Kjære Dagbok
Forrige uke var Kristine og Nadya på besøk hos Kristines far, nye kone og hennes lille søster på 6 år. Moren ble akutt syk mens de var der og ettersom faren arbeider lange dager ble det bestemt at Lille Maria skulle bli med Kristine og Nadya hjem til oss. Nå ser det ut til at moren må bli lenge på sykehus til behandling og faren er på jakt etter au-pair som kan ta seg av Maria som skal begynne på skolen om noen uker.

Nå er det ikke stille hos oss med lille Maria som løper etter oss hele dagen og vi liker det så godt med barn i huset.  Moren hennes ga henne mye lav karbo til mat som vi ikke syns er greit med barn som vokser. Her i huset har Maria fått smakt på den maten vi lager fra bunnen og opp til ferdig middag og hennes favoritt er mine kjøttkaker laget av karbonadedeig. 

Kristine liker seg i rollen som store søster og gjør alt som står i hennes makt for at Maria skal ha bra hos oss. Hun har fått eget rom med bamser og leker som hun ikke hadde så mye av hjemme fordi hun ikke fikk lov å moren sin å ha kose bamse.

Livet i huset i skogen går sin normale gang nå holder vi på å høste inn rips, solbær, bringebær og stikkelsbær vi skal lage syltetøy av. Noe av bæra skal fryses ned slik den er og noe skal gis bort. Eplene er ikke klare ennå for å høstes ned så det må vi nok vente til neste måned.

Søndag hadde vi bake dag noe som Maria syns var veldig gøy med banke pizza bunnene flate som vi steker litt før de havner i fryseren til senere bruk. Vi baket også rundstykker og brød. I dag har vi laget en 10 L kjele med vegetarlapskaus som vi også hadde til middag og resten pakkes ned i porsjon bokser til senere bruk.

Vi har med oss Maria når vi lager mat så hun ser hvordan vi gjør det. Første gangen jeg skulle lage kjøttkaker var hun ikke enig, hun sa at kjøttkaker skulle komme fra grønn pose. Men vi bruker ikke slike halvfabrikata her hos oss. Men når hun fikk smake på ferdig produkt var meningen noe annet. Mat skal smake godt. Det gjør ikke alle denne ferdigmaten som selges selv om det står hjemmelaget på posen eller esken.