Marthes-mat blogg

onsdag 13. september 2017

Huset i skogen



Kjære Dagbok
Vi hadde en fantastiske kjempefin ferie i Spania. Vi var på vært ferieparadis i nesten 3 uker. Den siste uken for resten av familien reiste hjem etter 2 uker og da ble det roligere for alle oss som bor i huset i skogen så vi fikk en rolig ferie uten mye mas med så mange tilstede.

Et av barna våre måtte en tur til sykehuset ei ukes tid da hun fikk en akutt sykdom men hun hadde det ikke kjedelig der for resten av barna i huset byttet på å være der på dag og natten så hun ikke skulle føle seg alene med mange fremmende rundt seg. Heldigvis gikk det bra med henne og hun er igjen i full aktivitet.

Maten som barna dyrket i vårt drivhus er høstet inn, det ble 4 kg sukkerterter, 4 kg tomater og 5 kg jordbær. Sukkererter fikk de sin andel av mens resten ble forvellet og lagt i fryseren til jul. Tomatene er spist opp mens jordbær har blitt til syltetøy.

Vi har hatt med oss alle barna da vi høstet inn rips, solbær og bringebær. De syns det er så gøy å hjelpe til. Bærene ble til syltetøy og husets egen oppskrift på saft som er populær blant barna. Snart skal eplene høstes ned antar det blir uke så da blir eplene levert til pressing og vi får igjen eplemost. Men ikke alle epler skal leveres for vi skal lage mer av eplemos syltetøy.

Her i huset er barna med når vi lager maten fra bunnen for da mener vi at de vil være mer nøye med hva de spiser når de blir voksne og at hjemmelaget mat smaker mye bedre enn ferdig produkter rett fra butikk.
Barna liker å være med og noen ganger lager de seg sine egne oppskrifter som de tester ut om er godt eller ikke.
Maria (12) laget sin oppskrift på kjøttkaker og burgere av karbonadedeig, opphakket løk og rød paprika med litt peppermix som har blitt populær mat blant nesten alle her i skogen.
Bare jeg og min datter Vera (12) som ikke spiser hennes mat for vi foretrekker vegetarmat og når de andre spiser Marias kjøttkaker eller burgere spiser vi våre egne vegetarburgere.

Barna har fått hver sin egen dag de bestemmer hva vi skal ha til middag. I dag onsdag er det Veras sin dag og da blir det vegetarlapskaus som vi laget i fellesskap i går kveld. Vi laget 10 liters gryte så halvparten ligger i porsjonsesker i fryseren. Det som blir igjen etter middagen i dag spiser vi opp som kveldsmat som pålegg på brødskiver. Skulle det bli igjen noe da så legger vi det i fryseren så da blir det lettvinn mat neste gang vi skal ha lapskaus.
Da er det snart middag her så ha det bra til neste gang vi ses Kjære Dagbok