Marthes-mat blogg

lørdag 25. februar 2012

Kose tur til Svinesund


Kjære Dagbok
I går var vi alle på en skikkelig jente kose tur til Svinesund. Det var jeg, Lene og Kristine i vår bil og mamma og søs i hennes bil. Søs kjørte bilen sin. Vi hadde bestemt at vi skulle ta en slik jentetur siden jul for å handle billig god mat, alkohol, tobakk og nye klær.

Vi reiste fra oss kl 09:00 og var på Svinesund kl 11:40. Da fant vi oss et spisested og kjøpte oss lunsj. Vi spiste hamburger med vegetarsalat med cola til. Mamma kjøpte seg bagett med ost og skinke og kaffe.

Etterpå gjorde vi ei avtale at vi 3 jentene skulle møtes med mamma og søs her etter ca 2 timer. Så satte vi i gang med storhandlingen. Vi kunne ha med oss 10 kg matvarer pr person så da bli det 30 kg med kjøtt og kyllingprodukter. Jeg og Kristine fikk lov å handle tobakk på kvoten til mamma og søs og da ble det til sammen 5 hele pk med hjem. Alkohol kvoten er 3 liter vin så vi kjøpte rød og hvitvin til sammen 9 liter.

Vi 3 jentene fikk også kjøpt oss fine joggedresser i fargene, rødt, rosa og blått til en meget lav pris for Adidas klær. Det ble også noen nye dvd filmer og musikk innkjøp. Og selvsagt mye god mat til Stine som var igjen hjemme.

Etter at alle varene var stablet inne i bilen kjøpte vi oss mer mat for vi hadde blitt så sultne av handlingen.

Lene kjørte til Svinesund og Kristine kjørte hjem med meg i baksete begge veier.

Vel hjemme bestemte vi oss for å ta roastbiff til middag og etterpå var vi alle så slitne og trøtte at vi sovna tidlig alle sammen.

I dag har vi holdt på med å lage karbonader, kjøttboller og kjøttkaker av karbonadedeigen vi kjøpte. Så nå ligger dem trygt i fryseskapet til vi trenger maten igjen. I kveld skal vi spise grillet kylling vi kjøpte til kose mat i kveld med salat og vin til.