Marthes-mat blogg

fredag 16. juni 2017

Bake dag
Kjære Dagbok
I dag har vi hatt bake dag der vi bakte grov brød og grove rundstykker og vi fikk også tid til å bake eplekake til lørdagskosen. Vi voksne begynte kl 08:00 i dag mens assistent kokkene ikke kom før kl 09:30. Barna liker å hjelpe til for da vet de at de får ekstra i ukelønn.

Barna har dette skoleåret vært elever på vår hjemmeskole. Vi utvidet skole dagen slik at barna har hatt fri hver fredag. Det har vært en suksess med vår skole. Barna har lært veldig mye og liker å være på skolen med vår fagplan. Onsdag er det siste dag før ferien og da skal alle få vitnemål med karakterer selv om det ikke er vanlig i offentlig skole.

Men tilbake til bake dagen, jeg og 2 av barna baket brød mens de 2 andre voksne med resten av barna baket rundstykker. Vi fikk baket 8 store brød og 120 stk rundstykker som blir spist opp på en uke. Noen ganger er vi nødt til å kjøpe brød noe vi helt ikke liker å gjøre da barna er bortskjemt med hjemmebakt.

2 store eplekaker ble baket til slutt som skal serveres med krem i morgen.  
Da vi var ferdige med bakingen var det tid for middag som vi tok noe lettvint. Det ble varmet opp grillet kylling på grillen sammen med pommes frites og lefse.

Nå sover barna middag, de bruker å gjøre det mellom kl 17:00 til 18:00 Det ikke er noe problem for dem å sove igjen etter kveldsmaten de bruker å hoppe i køye rundt kl 21:00