Marthes-mat blogg

mandag 11. august 2014

Langhelg i Trondheim

Kjære Dagbok
I begynnelsen av forrige uke bestemte vi oss for å ta ei langhelg Trondheim som avslutning på sommerferien i år. Etter å ha tatt i bruk telefonen og nettet fant vi fram til rimelig overnatting for oss på et motell som også solgte frokost, lunsj og middag. Vi er tross alt 5 voksne og 1 barn så vi fikk grupperabatt på tog billetten.

Vi tok toget oppover på torsdagsmorgen og ned igjen på søndag. Vi hadde det artig i Trondheim med besøk litt rundt omkring. På motellet hang det plakat på rommene at mat var ikke lovlig å ta med seg inn. Men når middagen var kl 17:00 og neste måltid kl 09:00 neste dag syns vi dette var for lenge å vente så vi handlet med oss brød og påleggspakker (smuglet inn heter det) inn på rommene våre. Lene fikk overtalt kokken om å få lov å ta med opp ei kanne med varmt vann så vi kunne drikke te på rommet.

Fredagskvelden ville jentene ut på byen for å ta seg en drink eller øl. Jeg hadde ikke noe lyst å bli med så jeg ble igjen sammen med Maria. Hun var så snill, etter hun hadde fått noen brødskiver og te, krabbet hun opp i sengen til meg med Donald og lå å leste det til hun sovnet. Jentene kom tilbake litt etter kl 02:00 på natten. De var trøtte og sov til langt ut på lørdagen. Så det bare lunsj og middag på dem den dagen.

Pusene våre var på ferie hos faren til Lene så da viste vi at de også hadde det bra. Vi hadde ikke reist bort hvis vi ikke hadde hatt noen som kunne passet dem.

Maria savnet nattmaten sin mens vi var i Trondheim, hun er vant til å få tomat eller spinatsuppe med egg om kvelden og var så glad da jeg laget spinatsuppe til henne i går kveld da vi hadde kommet hjem igjen.


Når det blir høstferie har vi så smått begynt å planlegge ny tur med toget. Denne gangen til Bergen så vi er i gang med å undersøke priser på overnatting og slike ting. Men dette er ikke helt sikkert ennå for noen av jentene ville heller tilbake til Trondheim for dem syns det var en koselig by og greit sted å sove over på dette motellet. Så vi får se hva vi gjør når den tid kommer.