Marthes-mat blogg

torsdag 31. juli 2014

Borte bra hjemme best?

Kjære Dagbok
Borte bra, hjemme best er det noe som heter men er hjemme bedre enn å være borte på ferie? Det er selvsagt godt å komme seg hjem til sitt eget etter en kort eller lang ferietur.

Vi kjørte fra Bærum fredagskvelden og var hjemme i huset i skogen langt utpå natten etter vi hadde stoppet for vår faste spisepause. Vi ville vente til litt utpå kvelden for da var det ikke så varmt å kjøre. Vi hadde med oss begge pusene i bilen til Lene og Maria som satt der bak og passet på dem. Kristine og de 2 andre kom kjørte etter oss.

Det var så godt å komme hjem, ligge i sin egen seng og slappe av noe vi har gjort denne uken. Lene, Nadya og hennes søster har hatt vakt denne uken men skal ha ferie neste uke. I morgen etter arbeid reiser Kristine, Maria og de 2 andre jentene til faren i Sandvika på helgebesøk. Jeg og Lene skal være hjemme å kose oss med hverandre. Vi skal også passe på pusen til Maria til dem kommer hjem på søndagskvelden.

Livet går sin vante gang her hos oss, blir ikke mye tid til å ligge på sofaen å se på tv eller slappe av på dagtid. Vi har alltid noe å gjøre til jentene kommer fra arbeid. Denne uken har vi omdannet karbonadedeigen vi kjøpte på Svinesund til hamburgere og kjøttkaker, vi har også hatt vår bake dag som ble baket brød og rundstykker. Det var jeg, Kristine og Maria som har holdt på med dette denne uken. Men på ettermiddagen / kvelden har vi slappet av i sengen eller ute på verandaen hvis det har vært sol.

Jentene måtte arbeide litt overtid i dag så de er ikke hjemme før kl 18:00 så da skal vi tenne opp grillen å lage middagen der. Jeg har alt laget hjemmelaget potetsalat og vegetarsalat til maten. Vi skal grille pølser, biff og laks som blir nok god middag i kveld for slitne, trøtte jenter som snart kommer hjem til oss.

Vi har vært plaget med kraftig torden noen ganger her om natten og det er ikke lett når Kristine og Lille Maria er livredde for dette. Da vekker dem oss andre og vi må gjøre så godt vi kan med å roe dem ned og trøste dem til det verste er borte. Da koker vi te som vi drikker sammen og gjerne spiller Monopol eller noe annet så de skal glemme torden og lyn som også virker.


Ha fortsatt fin ferie mine lesere. Jeg lover jeg er snart tilbake med mer fra Jentekollektivet.