Marthes-mat blogg

torsdag 20. mars 2014

Maria og pusen

Kjære Dagbok
Maria har blitt mye mer selvstendig og ansvarsfull etter hun fikk lov å ha ansvaret for kattungen hun fant i carporten til Lene. Det første om morgenen og det siste om kvelden dreier seg om pus har fått i seg nok mat. Hver kveld tar hun med seg ei skål med leverpostei inn på rommet sitt for det er der pus sover under dynen i nabosengen. Når hun er på skolen er pus inne på hennes rom med nok mat og kattedo. Men når vi andre er hjemme på dagtid får pusen gå fritt i huset sammen med Stine.

Min pus Stine får ofte grillet kylling, reker, roast biff, torsk og laks til mat og selvsagt får Maria pus også smake. Det er så søtt å se begge kattene sitte å spise av samme matfatet. Jeg bruker tørrfor jeg kjøper i 5 kg poser hos veterinæren, men også Friskis og Whiskas jeg kjøper i butikken.

Da pusen var hos veterinæren for kontroll kjøpte vi med halsbånd og lenke slik at pus skal lære seg å gå i det når skal ut i sommer. Det ble mye hopp og sprett da pus fikk dette på seg første gangen.  

Når vi er ute for å handle inn for uken kommer alltid Maria tilbake med 4 bk med gul leverpostei som pus skal ha pluss det andre vi kjøper av kattmat. Stine liker kokte poteter knust i hjemmelaget saus, noe som også pus har funnet ut er godt.


Maria får i alle fall mye trim når hun leker med begge kattene og når det går litt varmt for seg bruker begge kattene å gjemme seg under sofaen en god stund når de syns at de trenger ei pause. Men Maria har funnet ut hvordan hun skal lokke pusen frem igjen fra sofaen. Da finner hun frem leverpostei og pusen kommer med en gang for å spise. Stine er ikke så lett å lure frem så hun må sitte der til hun finner det for godt å komme frem igjen.