Marthes-mat blogg

søndag 16. juni 2013

Snart familiefestKjære Dagbok
Familieselskapet nærmer seg som vi skal ha på lørdag 22. juni dagen før Sankthans. Vi holder på med å forbrede alt som skal skje denne dagen. Vi har tenkt å ha hjemmelaget koldtbord og mat laget på grillen. Grillsjefen denne dagen har søs påtatt seg og det har vi godkjent for hun er en god kokk.

De som skal være med på familiefesten er: Lenes far, samboer og søster, Kristines far, nye kone og lille søster, mine foreldre , søs og Anders. Nadyas søster Nitika kommer fra Trondheim der hun har fått arbeid.  Jeg har også invitert den snille naboen vi har som er så hjelpsom når vi har småjobber vi trenger hjelp med.

Søs og Anders kommer på fredagsmorgen med et partytelt i tilfelle det skulle bli regn på lørdag. De har også med seg plastbord og stoler vi skal ha inni teltet.  Vi blir 15 personer foreløpig, vi har sendt ut 2 andre invitasjoner som vi ikke har fått noe svar på ennå.

Vi har kjøpt inn oksestek, skinkestek og roastbiffstek som vi skal klargjøre denne uken og deles opp i påleggskiver. Dette skal inngå i koldtbordet vi skal lage på fredag slik at alt utenom grillmaten er klar til lørdag.

Jeg har fordelt arbeidsoppgavene når vi alle skal lage maten så vi ikke arbeider oppå hverandre med samme sak. Mamma, søs og samboer til Lenes far skal bake marsipan og sjokoladekaker.  Vi skal bare servere hjemmebakte brød og rundstykker selv om vi bakte mye på onsdag, må vi gjøre det samme en dag til så vi har nok til alle.