Marthes-mat blogg

søndag 21. oktober 2018

Minnestund


Kjære Dagbok
I går kveld var det 1 år siden vi feiret juleaften på forskudd for Lenes syke søster Elin for vi hadde mistanke til at hun ikke ville få oppleve den riktige juleaften 24 desember. Hun døde 6 november hjemme hos oss.

Vi begynte kl 04:00 med å pynte stuen til jul med gardiner, duker, annen pynt og juletreet ble tatt inn med gaver under. Vi laget også julematen slik vi spiser juleaften. Da Elin våknet kjente hun en god lukt og ble overrasket da hun fikk se hva vi hadde fått til. Det ble servert julefrokost, julelunsj og selvsagt julemiddagen denne dagen. I ettertid har vi fått vite gjennom brev som hadde skrevet til oss at dette satte hun pris på hva vi hadde gjort for henne.

Men i går var det 1 års dagen for Elins juleaften. Lene og Anne var på kirkegården med bukett røde roser og lys på hennes minnested. Hjemme ble spisestuebordet dekket med Elins røde duk, røde roser, bilder av henne, te og røde kubbelys.

Kl 20:00 ble alle lysene i hovedetasjen slukket og vi tente te lysene og kubbelysene på spisestuebordet og satte oss ned for å minne henne. Elins favoritt mat var grillet kylling med tilbehør for hun sa det hadde hun spist mye av når hun var utslått av sin sykdom. Dette ble servert i går for oss som deltok i minnestunden. 

Det ble en sterk stund for oss voksne og barna som deltok for vi savner Elins så mye for hun var så snill og god. Lene tror fremdeles at hun kunne ha reddet hennes liv hvis Elin hadde kontaktet henne med en gang hun begynte å føle seg syk og ikke hørt på sine falske venner. Dette får vi aldri vite men jeg tror Lene hadde klart det med sine kontakter hun har.

Lene mistet sin søster Elin men fikk ei ny halvsøster Anne stund etterpå som bor hos oss. Hun hadde en merkelig drøm 4 ganger etter hverandre om å kontakte Lene for hun hadde en sykdom hun ikke viste om. Anne fikk behandling og er helt frisk nå.

Det er mer mellom himmel og jord enn vi vet om sies det, det tror vi på