Marthes-mat blogg

mandag 17. april 2017

Påsken 2017



Kjære Dagbok
Påsken har vært stille og rolig hos oss. Barna har hatt besøk av Annica som hadde med seg sin venninne Nela, også hun adoptert fra barnehjem. Med Annica har barna for det meste overtok kjøkkenet med å lage Annicas favoritt mat til oss andre. Når hun lagde mat ble det vegetabilsk. Nela likte også vegetarmat men syns også at kylling er godt.

Barna har hatt en fin påske i følge dem selv, de har fått spilt mye spill og de har hatt noen alenefester der vi voksne har mer og mindre holdt oss unna. De har spist god mat, danset og spilt musikk.

Påskeaften hadde vi stor familiemiddag slik vi bruker å ha påskeaften. Bare i år var også foreldrene til Annica med. Det ble servert vegetargryterett, lammestek og diverse salater med godt drikke.
Med godt drikke mener vi alkoholfritt, det drikkes ikke alkohol her hvis barna er tilstede. Skal vi ha vin eller cognac blir dette drukket når barna har funnet køya for kvelden.

Barna påpekte i går at det begynte å bli lite av rundstykker og da ble vi enige om å bake mer i dag. Jeg, Kristine, Lene C og de 4 barna har vært med. De syns det er så moro med å rulle deigen rund før den settes på bake papiret på steke brettet. Når rundstykkene er ferdigstekt vil de ha en test smak for å kjenne om hvordan rundstykkene smaker.

Så i dag satte vi 6 boller med deig som ble til nesten 90 rundstykker. Brød skal vi bake i morgen for det fikk vi ikke gjort i dag fordi vi gikk tom for mel. Jeg sender Kristine til kiwi i morgen etter mer bake varer så vi kan få baket 5-6 brød i løpet av morgen dagen. Barna skal på skolen så de får ikke deltatt i morgen.

Etter bakingen var over ble det rester fra middagen påskeaften vi spiste i dag. Etterpå har vi alle mer eller mindre slappet av. Barna har vært opptatt med å spille Ludo og Monopol brettspill. De spiller så stille og rolig at vi nesten ikke hører dem. Nå har de fleste funnet veien til køya for å slappe av noen timer til det er tid for kveldsmat