Marthes-mat blogg

søndag 18. august 2013

Ukes rapport fra Huset i SkogenKjære Dagbok
Denne uken  ble det bestemt at Kristines halvsøster Maria skal bo hos oss i dette sitt første skoleår. Vi har fått henne inn på en barneskole og der skal hun etter planen ha begynt i morgen. Torsdag reiste vi til Oslo til vår lille leilighet hos mine foreldre. Nadya satte seg på toget til Trondheim på torsdagsettermiddagen for å besøke sin søster som jobber der.

Fredag kjørte vi til Svinesund og handlet inn mye god mat og drikke. Mamma og søs var også med men i egen bil.

Men på fredagsettermiddag nesten med det samme vi hadde kommet hjem fra Svinesund fikk vi besøk av politiet. De kom med et sørgelig budskap. Kristines stemor og Marias mor hadde omkommet i ei ulykke denne fredagen. Nå var deres far på besøk hos sønnen sin (Kristines bror) her i Oslo så han kom hit til oss for å delta i sorgen.  

Nå var Kristines stemor fra USA, og hennes foreldre har krevd å få datteren hjem så de kan begrave henne der hjemme. Etter planen skal båren sendes med fly en av de nærmeste dagene. Dette er veldig vondt for Kristine, Maria og faren at de ikke får delta i begravelsen og få et minnested å besøke sin mor og kone på. Men vi er i gang med å prøve å gjøre noe med den saken så de skal få et sted å sørge. Vi får se hva vi kan få i stand de nærmeste dagene i neste uke.

For at faren ikke skulle sitte der alene med sorgen inviterte vi han med hjem til oss, vi reiste fra Oslo i går ettermiddag. Kristine kjørte hans bil fordi han følte seg ikke helt bra til å kjøre bil. Nå er faren her hos oss i huset i skogen sammen med sine døtre. Han skal også være med Kristine og Maria på hennes første skoledag i morgen. Resten av uken har Maria fått fri fra skolen pga av morens dødsfall.

I dag har vi alle vært på skogstur, med hjemmelaget niste så vi spiste lunsj langt inne i skogen i dag. Maria har fått smaken på skog og natur og liker slike turer veldig godt. Nå skal vi snart spise middag så da får jeg avslutte for denne gangen.