Marthes-mat blogg

torsdag 13. desember 2012

Bake dag til julenKjære Dagbok
Denne uken har vi hatt 2 dager som vi har baket til jul. Jeg og Kristine baket 90 grove rundstykker, 8 brød og 4 julekaker. Grunnen til at vi baket så mye denne gangen var at vi ikke skulle gjøre det i romjulen. Vi spiser rundstykker og brød som vi lager selv for det har en bedre smak enn det vi kan kjøpe i butikken.

Men så ringte min søster og faren til Lene og ønsket at vi skulle bake rundstykker og julekake til dem og det gjorde vi i går. Da var det å sende Kristine på butikken etter mer bake varer. Vi ble slitne og trøtte etter andre omgang med baking at vi sovna tidlig i går kveld.

I dag har vi montert opp 2 pepperkakehus og pyntet dem med smågodt og melis. Så har vi satt husene på bomull med papplate som underlang pyntet rund med litt julepynt. Fine ble de i alle fall, selv om Kristine hadde mer lyst å spise opp det ene etter montering men det må nok hun vente med til romjulen.

Vi spiser ikke så mye av de tradisjonelle julekaker, da syns vi det er mye bedre med rundstykke med Jarlsberg ost og rød paprika å spise når man er små sulten.

Mamma skulle bake noen av de tradisjonelle julekakene som vi skulle få en del av når hun og pappa kommer til oss den 23. desember for å feire juleaften sammen med oss.