Marthes-mat blogg

torsdag 22. november 2012

Kristine på sykehusKjære Dagbok
Tirsdag fikk plutselig Kristine enorme smerter i ei visdomstann. Lene kjørte henne til sykehus tannlegen i kirurgi. Kirurgen vurderte det at tannen måtte fort ut. Kristine som har tannlegeskrekk måtte ha full narkose mens tannen ble klippet ut. Tannen satt fast i kjeven så kirurgen måtte kutte henne opp i munnen for å få tannen ut i deler.
Det ble bestemt at Kristine måtte bli på sykehuset natten over til onsdag da hun fikk reise hjem for det tok noen timer før hun ble helt klar i hode, ettersom hun hadde vært under operativ behandling med narkose.

De første dagene har hun fått beskjed om å spise mat som er moset sammen. Så nå bruker jeg hurtigmikser og moser sammen maten til henne. Kristine bare ler, sier hun må spise ”baby” mat. Hun fikk også med seg 40 sterke smertestillende hun skal ta 1 stk av hver 6. time. Nå er ikke Kristine vant til slike sterke tabletter så hun går rundt i en døs mesteparten av døgnet.

Men heldigvis fikk hun smerter på dagtid og ikke om natten for da hadde det nok vært litt verre med å fått fjernet den vonde tannen.

Lørdag kan hun prøve å spise mat på normal måte igjen men vi tror nok at hun må spise forsiktig de første dagene så såret i munnen ikke tilsetter seg noe som ikke skal være der.

Vi alle her besøker tannlegen en gang pr år selv om vi ikke liker det må vi gjøre det for det er viktig å ha tennene i god stand selv om det noen ganger kan gjøre vondt hos tannlegen.