Marthes-mat blogg

tirsdag 7. mars 2017

Vinterferien i skogenKjære Dagbok
Da er vinterferien slutt og hverdagen har startet igjen. I vinterferien hadde våre barn besøk av sin 14 år gamle søster som ble adoptert av en legefamilie i Stockholm da hun var 6 måneder.

Søsteren er vant med å reise alene med fly så vi hentet henne på Gardermoen og kjørte henne dit igjen på lørdag da hun skulle hjem.
Jeg, Lene og barna var på besøk hos henne og hennes foreldre for en tid tilbake. De bor ute på bygda utenfor Stockholm, på et småbruk.

I vinterferien i skogen har barna hatt så mye å gjøre at de nesten glemte å spise. Søsteren er vegetarianer som sine foreldre og den ene av våre døtre er det også så de laget mye mat sammen med litt hjelp av meg. Vi fikk smake på mange gode og enkle retter.

Søsterens ferdigheter innfor å lage mat fikk jeg og Lene den første morgenen hun var her. Da hadde hun fått med seg barna våre og laget frokost med kokte egg, kaffe, te og dekket på kjøkkenbordet da vi sto opp fra køya. Dette var en av hennes plikter hjemme. Dette skjedde hver morgen vi våknet. Våre barn vil gjerne prøve seg på å lage frokost til oss til helgen når de har fri fra skolen.

Våre barn fikk i fjor sommer sitt eget lille hus, minner om dukkestue som sitt eget sted. Huset har fått navnet Lykkebo. Der inne liker alle barna i kollektivet delta på sine hemmelige møter som vi voksne ikke skal høre eller vite hva de snakker om. De liker å sitte der med god mat og drikke mens de tegner, farvelegger og leser blad, bøker. I vinterferien var heller ikke noe unntak.

Det utløste naturlig stor sorg da søsteren reiste hjem på lørdag og vi fulgte henne på flyet så jeg og Lene tok med barna på en snar tur til Svinesund for å handle billig mat. Da slapp de å sitte og kjede seg de første timene etter søsteren hadde reist. Når vi er i Bærum overnatter vi i vår gamle leilighet vi har hos mine foreldre. Vi var der fra fredag til søndag så barna kunne få treffe sin mormor og morfar som de liker så godt. Søndag var vi på lunsj hos min søster før vi satte bilen nordover igjen.