Marthes-mat blogg

fredag 25. desember 2015

JuleaftenKjære Dagbok
Mesteparten av maten ble klargjort på lille juleaften og bare varmet opp på juleaften. Bare tynnribben, poteter, surkål og rødkål ble laget på juleaften. Alle gjestene og husets beboere unntatt meg, Vera (en av våre adoptivdøtre) og Kristine ble hjemme for å holde maten varm og klar mens de andre var i kirken.

Alle som spiste middag hos oss var meget godt fornøyd med maten og fikk ikke fullrost kokkene nok. Barna som for første gang spiste norsk julemat gikk flere ganger for å hente mat til seg for alle rettene ble smakt på. Vi hadde gjort det slik at maten ble satt på kjøkkenbordet og måtte gå dit for å forsyne seg. Jeg og Kristine hadde satt oss ved barnebordet og holdt dem med selskap under middagen.

Da middagen var over ble det servert kaffe, te og cognac som også ble populært. Lene og Kristine var sjåfører for de gjestene som kom utenfra familien slik at de skulle slippe alt maset med taxi.

Med ett banket det på ytterdøren, Lene åpnet og der sto julenissen med 2 fulle sekker med julegaver. Barna gjorde store øyne da julenissen kom inn i stuen for julenisse har de aldri sett før. Så ble julegavene delt ut og barna trodde de drømte med alle gavene de fikk. Etterpå fikk julenissen en god klem av barna.

Så nærmet tiden seg for at gjestene som ikke skulle sove over skulle hjem så Lene og Kristine kjørte dem hjem. 2 av gjestene bor alene så jeg sendte med en stor porsjon av julematen som ble igjen noe de ble kjempeglade for.

Så alt i alt ble dette en vellykket aften med familie og venner.