Marthes-mat blogg

mandag 30. november 2015

Pepperkaker til julKjære Dagbok
I helgen begynte vi i jentekollektivet med å forberede oss til julen. Vi sammen med barna våre baket pepperkaker i alle mulige former av 5 kg deig som jeg og Kristine hadde laget. Barna måtte test smake underveis så de var sikker på at kakene ble perfekt til servering til jul.

Jeg og Kristine var også byggmestre med å hjelpe barna med å sette sammen pepperkakehusene deres som ble pyntet med melis, Nonstop, seigmenn og annen smågodt fra europris. Lene laget 2 litt store papp plater som ble pyntet med bomull som snø så husene ble satt oppå. Små nisser ble plassert rundt husene og Lene fant frem en eske med små lekebiler hun har som ble plassert rundt husene. Inne i husene ble det satt inn telys led som vi har kjøpt.

Vi har kjøpt inn flere ruller med glanspapir og skole lim som vi begynte med å lage juletrepynt med. Barna syns dette var så moro med å lage band og kurver til juletreet. Vi laget også stjerner til å pynte opp i vinduer og dekorasjon inne på deres egne rom. Vi fikk laget mye men ble ikke ferdige så da skal vi ta resten en kveld denne uken.

Vi har begynt å ha huset i julestemning, fikk hengt opp julestjerner i vinduer, barna fikk ei stjerne i hvert sitt vindu på sitt rom. Vi fikk også plassert lysestakene rundt omkring i huset og barna ville også ha nisser på sine rom. Det hadde vi ikke så mange av så det ble kjøpt inn i ettermiddag for å bli delt ut likt mellom alle 4 barna til å pynte på sine egne rom.

Lene var på Biltema i dag og kjøpte plast juletre på 150 cm for det hadde vi ikke fra før vi som bor i kjellerleiligheten. Vi hadde 2 stk på vel 50 cm fra før. Oppe i hovedetasjen har vi juletre på 200 cm. Men fra i år så ville vi ha eget stort juletre i stuen vår. De små får barna ha på sitt rom.

Vi vil vente noen uker før vi setter på julelysene på granen ute i haven så vi får juletre ute. Jeg syns det er litt tidlig med juletre så langt fra juleaften selv om mange alt har gjort det.

Julemiddagen har vi begynt å planlegge. Vet ikke om vi skal ha det samme som vi hadde i fjor til juleaften middagen.