Marthes-mat blogg

onsdag 16. januar 2013

Tilbake i Huset i SkogenKjære Dagbok
Vi reiste hjem til huset i skogen på lørdag fordi Lene er sykmeldt etter arbeidsulykke på jobben. Det er ikke noe alvorlig med henne men har fått slått seg i kroppen og er sykmeldt for 1 mnd til å begynne med.

Espen og Christine som leier kjellerleiligheten her hadde varmet opp huset når vi kom hjem. Espen har jobbet som MPA for meg da jeg bodde i Oslo og han er vikar i denne jobben nå hvis Kristine ønsker seg fri dager.

Arbeidsplanen min og Kristine er tettpakket denne uken. Vi lager alltid opp mye mat når vi først er i gang så da har vi enkel mat å ta opp igjen fra fryseskapet når vi skal ha middag eller noe annet.

Hittil denne uken har vi baket 60 grove rundstykker, 4 brød, stekt karbonade og kjøttboller av 3 kg karbonadedeig og laget 10 L kjele med vegetarsuppe. Det som gjenstår er å lage lapskaus av restmaten fra julen og steke medisterkaker og lunsjkaker av en slik 4 kg brett medisterdeig.

Butikken vi bruker å handle i har 40% tilbud på Findus produkter denne uken og da vi var ute på handletur på mandag ble det kjøpt inn mye fisk for vi spiser fisk 2-3 ganger i uken.

Her hos oss er det jul enda, treet skal ut på lørdag og all pynten skal ryddes vekk da. Men kanskje noen nisser blir stående kan tenke seg.
Det er vårt hus så vi selv bestemmer om nissene skal stå på hyllen eller ikke.

Søs hadde bursdag i går og vi skal feire henne når hun og mamma kommer på fredagskvelden. Da kommer Nadya til Kristine også, hun har 1 uke fri fra jobben etter å ha jobbet i 2 uker. Så da skal jeg bake marsipankake og lage snitter til hennes bursdag vi skal feire på lørdag.

Hittil denne uken har temp måleren ute vært oppe i 28 minus så da er det best å holde seg inne i varmen. Vi varmer opp med strøm om natten og ved om dagen.